Implantati

Implantati lahko nadomeščajo posamezen manjkajoči zob, več zob ali so nosilci snemne proteze (omogočajo dobro stabilizacijo le-te).

KAKŠEN JE POTEK VSTAVITVE IN NADGRADNJE IMPLANTATA?

Po temeljitem pregledu celotne ustne votline, položaja in stanja zob, rentgenskih posnetkov in če je potrebno tudi CBCT (3D pregled čeljustnih struktur) pacientu predstavimo možnost nadomeščanja manjkajočih zob. Načrtov zobnoprotetične rehabilitacije pri vsakem pacientu je vedno lahko več. Natančen pregled, analiza in razgovor s pacientom so nujni za odločitev o primerni protetični rešitvi za vsakega posameznika.

Pred vstavitvijo implantata vsak primer posebej natančno načrtujemo z našim maksilofacialnim kirurgom, ki implantat vstavi.

Po aplikaciji lokalnega anestetika kirurg odgrne sluznico in  v kost vstavi implantat. V primerih, ko pacient na mestu planirane vstavitve implantata nima dovolj kosti, kirurg lahko doda kost. Postopek lahko podaljša proces implantacije. Sluznico zašije in pusti 3 mesece, da se zob osteointegrira (obraste s kostjo).  Po 3 mesecih kirurg  na implantat vstavi oblikovalec dlesni.

Pacient dobi termin pri svojem zobozdravniku, ki bo implantat nadgradil. Zobozdravnik odvije oblikovalec dlesni in skenira ali naredi odtis implantata, ga pošlje v zobotehnični laboratorij, kjer pripravijo abutment (vmesni del med implantatom v kosti in prevleko) in izdelajo prevleko (ali mostiček ali snemno konstrukcijo – odvisno od načrta). Zobozdravnik abutment privije v kostni implantat, ga zaščiti in fiksira prevleko na zob (cementira ali vijači).

V sodelovanju z našim maksilofacialnim kirurgom izvajamo implantno – protetično oskrbo. Implantate različnih proizvajalcev (GTB, ANKYLOS, NOBEL BIOCARE, STRAUMANN,…) protetično nadgradimo.

Zobni vsadki - implantati

VSTAVLJEN IN NADGRAJEN IMPLANTAT ZAHTEVA TEMELJITO USTNO HIGIENO NA DOLGI ROK IN REDNE  PREGLEDE NA 6 MESECEV PRI ZOBOZDRAVNIKU IN USTNEMU HIGIENIKU.