O nas

Zobozdravnik za študente deluje v sklopu zobozdravstvenega centra Ferjančič in Puklavec je bil ustanovljen z namenom, da  s sodobnimi metodami, materiali, tehnikami in aparaturami, študentu omogočimo celotno zobozdravstveno oskrbo v najkrajšem realnem času.

Sredi leta 2008 sta Zobozdravstveni center ustanovila  zobozdravnika Maja Puklavec Ferjančič, dr.dent.med. in Uroš Ferjančič, dr.dent.med.

Zobozdravnica za študente

Zobozdravnica Maja Puklavec Ferjančič dr.dent.med. se je po končani Gimnaziji Bežigrad vpisala na študij dentalne medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Po končanem šestletnem študiju in po enoletnem opravljenem pripravništvu, se je leta 1998 zaposlila v ordinaciji za otroke in mladino. Od leta 1999  dela kot zobozdravnica za študente. V Zobozdravstvenem centru Ferjančič in Puklavec vodi ordinacijo za študente in opravlja samoplačniške storitve za vse ostale paciente.

Sodobnim metodam in tehnikam oba zobozdravnika sledita na tečajih, učnih delavnicah in predavanjih v tujini, pa tudi doma. Tudi preko priznane zobozdravstvene literature in sodobnih tujih zobozdravstvenih revij sledita novostim na področju zobozdravstva.

Že ob ustanovitvi Zobozdravstvenega centra, sta zobozdravnika Maja Puklavec Ferjančič, dr.dent.med. in Uroš Ferjančič, dr.dent.med. v zobozdravstveni tim vključila tudi ustno higieničarko Ulo Udovič. V Zobozdravstvenem centru seznanja in poučuje paciente o pravilni ustni higieni, paciente s čiščenjem zobnih oblog in zobnega kamna pripravi za nadaljnjo zobozdravstveno obravnavo. Ustni higienik ima zelo pomembno vlogo pri preprečevanju in zdravljenju parodontalne bolezni.

Zobozdravstveni center Ferjančič in Puklavec nudi samoplačniške zobozdravstvene storitve vsem, za paciente z rednim statusom študenta do dopolnjenega 26. leta pa ima z zavarovalnicami sklenjeno pogodbo o koncesiji.