Ustna higiena

Ustna higiena

V državah Evrope zlasti v skandinavskih državah, kjer je skrb ljudi za zdravje zob in ustne votline najvišja, je higienik v veliko pomoč pacientom že več kot 40 let. Z daljšanjem življenjske dobe si vsi želimo ohranjati zdrave zobe in dlesni. Pri vzdrževanju ustne higiene ima najpomembnejšo vlogo pacient sam.

• DELOVNI ČAS ORDINACIJE USTNE HIGIENE
ORDINACIJA USTNE HIGIENE
NAROČANJE: 040 414 426

TOREK popoldan
SREDA dopoldan
ČETRTEK popoldan

 

Pacientom z rednim statusom študenta med 19. in 26. letom krije stroške čiščenja zobnega kamna ZZZS.

 

DO LEPEGA NASMEHA Z USTNO HIGIENO

Zobje so ogledalo človeka – naj bo le-to brezhibno
Oseba, ki skrbi za svoje zobe, zagotovo pusti mnogo boljši vtis splošne urejenosti, kot nekdo, ki zobe zanemarja. Prepričani smo, da so zdravi in urejeni zobje, tisti element v mozaiku, ki bistveno pripomore k popolni podobi. Nudimo celostne storitve povezane z zdravjem zob, začnemo pa z ustno higieno.

Kaj je namen ustne higiene?
Glavni namen ustne higiene je ohranjanje dobrega/odličnega zdravja v vaših ustih. Redni obiski v naši ordinaciji ustne higiene, ki jih priporočamo na vsakih 6 mesecev, so dobra naložba za preprečitev nastanka ali celo napredovanje bolezenskih znakov zob in dlesni. Ustna higiena ima velik pomen pri preprečevanju parodontalne bolezni.

Splošno znano je, da plak in zobni kamen  povzročata vnetje dlesni. Vneta dlesen je pordela, otečena in občasno krvavi. Začetno vnetje oz. gingivitis se lahko ob pravočasnem obisku ustne higieničarke ter pravilni vsakodnevni ustni higieni, povrne v stanje zdrave dlesni.

Brez omenjenih ukrepov pa gingivitis napreduje v parodontalno bolezen oz. parodontitis, ki je kronično stanje in prizadene globja obzobna tkiva (kost). Oblikujejo se parodontalni žepki, ki brez zdravljena vodijo v majavost in izgubo zob.

Zakaj nastane zobni kamen?
Če mehkih zobnih oblog (ostankov hrane, bakterij in odluščenih delov sluznic) ne poščetkamo in ponitkamo dovolj natančno, jih minerali iz sline prilepijo na površino zoba in tako nastanejo trde zobne obloge ali zobni kamen. Ker gre za trde obloge, ki so močno pričvrščene na zobno površino, jih z domačimi pripomočki ne moremo odstarniti sami. Prav zobni kamen pa je temeljni vzrok vseh težav, ki se prenesejo na zobe in dlesni, s časom pa tudi na celotno telo.

Kdaj je čas za prvi obisk ustnega higienika?

Če so vaše dlesni občutljive, pordele in očasno krvavijo ali pa vas v zadrego spravljata  slab zadah in zabarvanost zob, pokličite na telefon naše ustne higiene in z veseljem vam bomo pomagali.