Ustna higiena

Ustna higiena

 

Pacientom z rednim statusom študenta med 19. in 26. letom krije stroške čiščenja zobnega kamna ZZZS. 

 

• DELOVNI ČAS

ORDINACIJA USTNE HIGIENE
NAROČANJE: 040 41 44 26

GAŠPER SELAKOVIČ, diplomirani ustni higienik         GAŠPER SELAKOVIČ, diplomirani ustni higienik

TOREK popoldan
SREDA dopoldan
ČETRTEK popoldan

 

Ustni higienik vam omogoči, da doma za ustno higieno lažje in bolje skrbite.

Odstrani zobni kamen in škodljivi biofilm, zagladi površino zob, odstrani površinska zabarvanja zob, izmeri globino žepkov, zgladi površino korenine z mikrokiretažo, pokaže pripomočke, ki so za vas primerni, pokaže kako jih pravilno uporabljati in vas motivira za odlično vzdrževanje čistih zob in ustne votline doma.

ustna higiena

Svetujemo, da doma izvajate ustno higieno 2 x dnevno in uporabite vse svetovane pripomočke:

ustna higiena

ustna higiena

ustna higiena

ustna higiena

pa strgalo za jezik, interdentalne ščetke.

Potrebno se je zavedati, da ne čistimo le zob, temveč celotno ustno votlino. S tem se izognemo slabemu zadahu, zobni gnilobi, vnetju obzobnih tkiv.

Kronično vneta obzobna tkiva vodijo do izgube zob, vplivajo na zdravje celotnega telesa  in sicer povečajo tveganje za prezgodnji porod, nižjo porodno težo, sladkorno bolezen, srčno žilne bolezni in okužbe dihal.

Kronično vnetje obzobnih tkiv uspešno zmanjšujemo z ultrazvočno mikrokiretažo ob sočasnem izpiranju bakterij s CHX raztopino.

ultrazvočna mikrokiretaža

 

Obisk ustnega higienika priporočamo na 6 mesecev.

 

DO LEPEGA NASMEHA Z USTNO HIGIENO

Zobje so ogledalo človeka – naj bo le-to brezhibno
Oseba, ki skrbi za svoje zobe, zagotovo pusti mnogo boljši vtis splošne urejenosti, kot nekdo, ki zobe zanemarja. Prepričani smo, da so zdravi in urejeni zobje, tisti element v mozaiku, ki bistveno pripomore k popolni podobi. Nudimo celostne storitve povezane z zdravjem zob, začnemo pa z ustno higieno.

Kaj je namen ustne higiene?
Glavni namen ustne higiene je ohranjanje dobrega/odličnega zdravja v vaših ustih. Redni obiski v naši ordinaciji ustne higiene, ki jih priporočamo na vsakih 6 mesecev, so dobra naložba za preprečitev nastanka ali celo napredovanje bolezenskih znakov zob in dlesni. Ustna higiena ima velik pomen pri preprečevanju parodontalne bolezni.

Splošno znano je, da plak in zobni kamen  povzročata vnetje dlesni. Vneta dlesen je pordela, otečena in občasno krvavi. Začetno vnetje oz. gingivitis se lahko ob pravočasnem obisku ustnega higienika ter pravilni vsakodnevni ustni higieni, povrne v stanje zdrave dlesni.

Brez omenjenih ukrepov pa gingivitis napreduje v parodontalno bolezen oz. parodontitis, ki je kronično stanje in prizadene globja obzobna tkiva (kost). Oblikujejo se parodontalni žepki, ki brez zdravljena vodijo v majavost in izgubo zob.

Zakaj nastane zobni kamen?
Če mehkih zobnih oblog (ostankov hrane, bakterij in odluščenih delov sluznic) ne poščetkamo in ponitkamo dovolj natančno, jih minerali iz sline prilepijo na površino zoba in tako nastanejo trde zobne obloge ali zobni kamen. Ker gre za trde obloge, ki so močno pričvrščene na zobno površino, jih z domačimi pripomočki ne moremo odstraniti sami. Prav zobni kamen pa je temeljni vzrok vseh težav, ki se prenesejo na zobe in dlesni, s časom pa tudi na celotno telo.