Testiranje in cepljenje

Kmalu bo že eno leto, od kar smo v našem Zobozdravstvenem centru začeli pripravljati in izvajati stroge varnostne ukrepe zaradi epidemije novega korona virusa. Tako kot vse zobozdravstvene ordinacije v Sloveniji, smo tudi mi na podlagi 3. člena Odredbe o začasnih ukrepih za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 vlade, morali zapreti Zobozdravstveni center 16.3.2020 in bili pacientom na voljo po telefonu. V tem obdobju smo veliko truda vložili v nakup posebno kvalitetne zaščitne opreme in pripomočkov. Dne 11. maja 2020 smo na podlagi dovoljenja Ministrstva za zdravje ponovno začeli z delom popolnoma opremljeni za nove epidemiološke razmere. Dela nam ni bilo potrebno prekinjati, saj stroge varnostne ukrepe dosledno spoštujemo tako zaposleni, kot tudi pacienti, ki so naša navodila in priporočila sprejeli z velikim razumevanjem.

V teh epidemioloških razmerah nam je v veliko pomoč odsesovalnik podjetja Iskra PIO, ki zmanjšuje prisotnost aerosola v prostoru.

Ob zavedanju velike odgovornosti vseh nas, ki smo zaposleni v zdravstvu, smo dodali še varnostni ukrep testiranja s Hagt. Od decembra 2020 redno izvajamo testiranje celotnega teama našega Zobozdravstvenega centra z zanesljivimi hitrimi antigenskimi testi. Ob zavedanju, da je v času epidemije potrebno zaščititi tako paciente kot tudi vsakega izmed nas in s tem še dodatno prispevati k zmanjševanju širjenja novega korona virusa, smo vsi sodelavci Zobozdravstvenega centra odgovorno sprejeli odločitev in se cepili proti SARS – CoV2 virusu.